40
2019
2017-12-19

Warsztaty turystyczne w Drohiczynie


 Stworzenie konkurencyjnej oferty turystycznej Regionu Nadbużańskiego było tematem przewodnim podczas warsztatu turystycznego 11 grudnia br. W spotkaniu wzięli udział przewodnicy turystyczni, osoby związane z obsługą ruchu turystycznego, organizacje pozarządowe działające w sferze turystyki, przedstawiciele JST, przedsiębiorcy, producenci lokalni z obszaru LGD oraz osoby zainteresowane turystyką na terenie nadbużańskim. Spotkanie zostało podzielone na trzy części.

Na początku zebrani wysłuchali wykładu Huberta Gonery Dyrektora Firmy Landbrand, o nowych trendach w turystyce. W dalszej części spotkania odbył się panel dyskusyjny, w którym udział wzięli zaproszeni goście: Małgorzata Masłowska – Dyrektor Biura Podlaskiej Regionalnej Organizacji, Paweł Jessa – Z-ca Dyrektora Departamentu Edukacji, Sportu i Turystyki w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podlaskiego, Piotr Siniakowicz – Burmistrz Miasta Siemiatycze, Sławomir Wasilczuk – Wójt Gminy Korczew, Daniel Parol – Kraina Bugu, Rafał Siwek – Dyrektor Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury w Drohiczynie, Justyna Paluch – Gospodarstwo Sadownicze Alina Paluch i córka.

Podczas kolejnych części warsztatu pod kierunkiem Huberta Gonery, zebrani zastanawiali się, jakie elementy mogą tworzyć ciekawą markę, która będzie przynosiła ekonomiczne korzyści i pozwoli na rozwój podmiotów zaangażowanych w obsługę ruchu turystycznego.

Podczas przerwy można było zdegustować lokalnych produktów przygotowanych przez: Schedę Podlaską gm. Sarnaki, Dwór Zaścianek gm. Sarnaki, Pensjonat Cezar z Siemiatycz, Folwark Księżnej Anny gm. Siemiatycze, Oberża w Borsukach gm. Sarnaki, Pasieka Nadbużańska gm. Repki, Panią Annę Szpurę gm. Stara Kornica, Firmę „Dary Natury” gm. Grodzisk, PPH ,,Solana” gm. Siemiatycze, Gospodarstwo Sadownicze Alina Paluch i córka gm. Sarnaki,Panią Ewę Wołosewicz gm. Paprotnia, Panią Monikę Borysiak gm. Stara Kornica, Piekarnię w Korczewie gm. Korczew, Restaurację Zamkowa gm. Drohiczyn, Firmę ,,Junakor” gm. Milejczyce, Firmę ,,Dażynka” gm.Drohiczyn. Wszystkim serdecznie dziękujemy za przygotowanie i prezentację w/w potraw oraz aktywny udział w spotkaniu.

Info / Fot. www.tygieldolinybugu.pl

« wróć | komentarze [0]

Dodaj komentarz

Komentarz zostanie dodany po akceptacji przez administratora serwisu






Odśwież kod



Komentarze do tego wpisu

Nie utworzono jeszcze komentarzy dla tego wpisu

Strona 1/1






Dane kontaktowe